(rubrik saknas)

Vad har hänt med taxirörelsen sedan den avreglerades? Jag är född 1954 och har hunnit åka taxi en del under dessa år och det har försämrats mycket. Taxirörelsen behöver granskas.

Vad säger ni om taxichaufförer som bara kör med hjälp av GPS. Som parkerar i vägkorsningar, på lastzoner, kör i bussfiler, på gångbanor och där det är körförbud och emot påvisad körriktning, mot rött ljus och på cykelbanor?

Eller chaufförer som skäller ut kunder för att de inte tar ”rätt taxi”, stinker av cigarett och vitlök så det knappt går att andas, pratar i mobiltelefon, står parkerade med bilen på tomgångskörning, där det är körförbud eller spelar musik högt och oavbrutet utan att fråga om kunden vill höra?

Det värsta som hänt mig är en taxi som nästan körde på mig, bilen stannade cirka tre decimeter från mina vader, på en gångbana, i en nedförsbacke, där gatan var avspärrad. Inte nog med det, taxichauffören tutade på mig kallade mig ”djävla kärring” och tyckte att jag skulle flytta mig från gångbanan också, så att han kunde köra där!

Något måste göras snart! Taxibilarna skall stå vid sina speciella platser/stolpar. Chaufförerna ska hitta där de kör, klara språket och sätta kundernas bekvämlighet och upplevelse främst. Fram för allt ska de följa trafiklagstiftningen.

Återinför tester av och kurser för taxichaufförer innan de får köra i yrkesmässig trafik och lägg det ansvaret på taxibolagen. Låt chaufförerna få stå för böterna om de bryter mot trafikreglerna och uppmana allmänheten att rapportera om lagbrott och otrevligheter händer.