ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Rönninge förtjänar ordentlig busstrafik” den 24 januari:

Kommunalrådet i Salem, Lennart Kalderén, argumenterar för en vision som innebär tyngre, mer bullrande och tätare busstrafik i Rönninge. Som Rönningebo undrar jag vad vi gjort för ont för att förtjäna en sådan vision?

När jag ser vinkbussen som i dag trafikerar sträckan så har den sällan tillräckligt med passagerare för att motivera en större buss. Kan det vara miljömässigt riktigt att köra halvtomma, fullstora bussar i stället för att gå eller cykla? Även bilen är ofta ett miljömässigt bättre alternativ om passagerna är få. För den som inte kan ta annat transportsätt fungerar dagens vinkbuss.

När det gäller samhällskostnaderna så är det också tveksamt att transportera några få i en stor buss i stället för alternativen.

Kan det vara så att vårt kommunalråd vill göra som andra kommunalråd i Stockholm: skapa ett betongsamhälle med stora bussar, höga hus i centrum och tung trafik? Vore det inte bättre med en vision som bygger vidare på småskaligheten som hittills visat sig så framgångsrikt för Rönninge?

Låt oss välja don efter person när vi transporterar oss.

Välj don efter person

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.