ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Många av oss på Kungsholmen trivs så bra här för att det finns en närhet till parker, vatten och natur samtidigt som vi har stadens alla möjligheter till intensivt stadsliv.

Under sommarsäsongen ser man också fullt av människor i våra parker och på våra strandpromenader, från tidig morgon till sen kväll.

Men även under senhöst och vinter är det många som vill vara i parkerna och ser det som en oas att hämta kraft från. Allt från hundägare och barnfamiljer till vanliga flanörer som vill följa naturens skiftningar.

Det är därför viktigt att utöka tillgängligheten till parkerna året runt på olika sätt. När det blir mörkt redan vid 15-tiden krävs det att det är upplyst i parken för att man ska vilja gå dit. Några bänkar kan vara uppvärmda så att man kan slå sig ner där även en kall vinterdag. När snön kommer är det viktigt att gångvägar snöröjs och eventuellt sandas. Grillplatser ska finnas och kunna användas året om – även en kall och grå vintersöndag kan förgyllas av att grilla korv.

Likaså är det viktigt att uppmuntra vinteraktiviteter som skridskoåkning, pulkaåkning och längdskidåkning på de platser där det är möjligt. Det är därför mycket positivt med medborgarförslaget om en spolad isbana i Rålambshovsparken och förvaltningens svar på detta.

När det gäller nyplanering eller renovering av parker är det viktigt att dessa tankar om parker som är tillgängliga och används året om finns med redan på idé och ritningsstadiet.

Folkpartiet har, tillsammans med övriga allianspartier, därför lagt en skrivelse i stadsdelsnämnden där vi vill se förvaltningens förslag på hur säsongen för parkerna och strandpromenaderna skulle kunna förlängas med olika åtgärder. Våra gemensamma vardagsrum skall gå att använda året runt!

Charlotta Schenholm (FP), gruppledare stadsdelsnämnden

ANNONS