Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Västerort har om man inbegriper Bromma, Hässelby-Vällingby och Spånga-Tensta nästan 160 000 invånare och är större än alla Sveriges övriga kommuner utom Göteborg, Malmö och Uppsala. Ändå saknas här ordentliga idrottshallar och idrottsplatser.

I Stockholm satsas i stället på arenor i miljardklassen för ett fåtal. I västerort finns Sveriges största fotbollsklubb, Brommpojkarna, och Sveriges största basketklubb, Blacke­berg, samt en mängd andra fina idrottsklubbar. Dessas förutsättningar att bedriva verksamhet är begränsad jämfört med klubbar ute i landet på grund av kommunens ointresse att investera i idrottens infrastruktur.

Att lägga konstgräs på Gläntan är idioti. Det är en romantiskt dröm att barnen ska cykla eller gå ner till planen och sparka boll. I dag bedrivs idrotten organiserat i klubbar och barnen skjutsas i bilar. Bygg hallar så att boende inte störs.

Bygg en ordentlig idrottshall för basket på ängen vid Bergslagsvägen vid Råcksta.

Mellan Bergslagsvägen och Vinsta bollplan finns ett område som vore utmärkt för en idrottshall. Tillfartsvägar och parkering bör byggas så att inte boende i närheten störs. Bostäderna vid ovan nämnda platser är i dag trafikstörda.

Slutligen borde väl rätteligen Brommapojkarna få en bättre hemmaplan, med ordentliga läktare och kanske till och med tak.

Satsningar på infrastruktur för idrotten skulle skapa arbetstillfällen under byggtiden och framtida möjligheter för idrottande ungdomar och idrottsintresserade i västerort.

Kanske drömmer jag, för ”våra” polikter i västerort tycks inte bry sig om att investera i idrottsrörelsen eller kanske saknar de inflytande.

Det krävs först och främst en vilja att satsa på idrotten och sedan lite tanke bakom besluten. Nu verkar det mest vara kortsiktiga och ganska obegåvade beslut som gäller. Norrköping skulle kunna vara en förebild. Där har man byggt med tanke på både träningsmöjligheter och matcher med publik.

Johan Hansson