ANNONS

”Absurt ge omusikaliska sämre idrottsbetyg”

Vad har dansen i skolan att göra? Och varför är den så viktig för betygssättningen i idrott? Det frågar sig eleven Victor.
ANNONS

Jag fattar inte varför det är så viktigt med dans i skolan. Tänk all tid vi skulle kunna lägga ner på riktig sport, som faktiskt ger oss något i längden och förbättrar vår hälsa.

Det här är bland det konstigaste i hela skolan. Att jag som elev ska få D i idrott på grund av att jag inte har musikkänsla. Vad har ens musik med idrott att göra?

”Absurt att behöva dansa”

Om någonting så borde fotboll bedömas tyngst, för det är trots allt världens mest spelade sport. Nu ska vi dansa, hur absurt är inte det?

Jag tycker att det här är skrattretande!

Min lärare skrev att han bedömer oss utifrån hur vi rör oss i förhållande till musiken och den känsla i fått. Är vi i takt? Har vi lite rytmkänsla? Kan vi stegen? Syns det på mig vilken känsla jag försöker förmedla?

Jag tycker att det här är skrattretande! Att dans ska vara ett av de viktigaste betygskriterierna i hela ämnet! Det här är ett av skälen till att jag och många andra elever tappar intresset för skolidrotten!

Victor Santos

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.