ANNONS

Agnetha Söderhjelm❤️ fanns överallt men nu finns du inte mer

Agnetha Söderhjelm, eldsjäl, Malmvägen Sollentuna, har gått bort.
Fint ordnat vid Agnetha Söderhjelms port i Tureberg.
Bashar Tancro Hussein, Abdulkadir Bulhan och Nicole Etminan vill lyfta Agnetha som en person som man borde namnge en gata eller park efter – "för att hedra hennes minne och allt hon gjort för människorna i Sollentuna".
ANNONS

I onsdags fick vi höra de tragiska nyheterna, vår kära Agnetha Söderhjelm har lämnat oss för gott. Hon somnade in fridfullt. Nyheten spred sig snabbt bland vänner och bekanta i Sollentuna och de flesta var i chock. Är hon verkligen borta? Hon som alltid fanns där.

Sollentuna har förlorat en gigant. En person vars hela liv genomsyrades av kärlek och omtanke för sina medmänniskor, främst för Sollentunas ungdomar.

Agnetha Söderhjelm, eldsjäl, Malmvägen Sollentuna, har gått bort.

Agnetha Söderhjelm var i många år starkt engagerad för de unga i Tureberg och var lite av ”Malmvägens morsa”. Hon blev 70 år. Foto: Privat

Hon kallade sig själv för inspiratör, hejarklack och dörröppnare. Vi vill tillägga att för oss var hon även en enorm trygghet. Hon som aldrig skrattade åt oss, utan med oss. Hon som alltid såg människan bakom masken. Hon som bekräftade och förstärkte oss i att våra idéer var viktiga och värda att kämpa för. Hon som kämpade för våra röster i rum dit våra röster inte nådde. Hon som fick livet att kännas lite mer rättvist och världen att kännas lite mer vacker.

Saknaden och tomrummet ekar. Det är en enorm förlust för oss alla att inte längre få höra hennes galna idéer eller hennes härliga skratt. Så många minnen och så många skratt. Vi glömmer henne aldrig. Hennes anda lever vidare i oss, genom oss och genom den goda spiral av kärleksfulla handlingar hon genom livet har satt i rullning. Denna goda spiral av kärleksfulla handlingar har påverkat fler människor än siffror någonsin kommer att kunna visa på. Men vi vet och vi glömmer aldrig.

När vi fick så mycket stöd och kärlek av henne inspirerades vi till att finnas där för andra. Barn och unga som i sin tur behöver oss. Precis som vi behövde någon som trodde på oss, behöver alla det. It takes a village to raise a child. Vi alla behövs. Om en person kunde göra allt det som Agnetha har gjort, tänk då hur mycket vi hade kunnat åstadkomma tillsammans.

I hennes anda vill vi uppmana våra medmänniskor att låta kärleken flöda. Låt oss precis som Agnetha hade velat börja läka varandra med kärlek, i stället för att skada varandra med hat och rädsla. Låt oss börja se människan bakom varje fasad. Låt oss bjuda på ett leende, en klapp på axeln eller en kopp kaffe. Vi bör alla vara försiktiga i dessa tider. Försiktiga men aldrig rädda. Rädslan är giftig. I tider som dessa är det extra viktigt att komma ihåg hur långt lite kärlek kan nå. Att vi är försiktiga och distanserade på grund av covid-19 situationen är en sak. Men att tillåta rädsla och oro genomsyra oss är ett val.

Agnetha har varit en inspiratör, hejarklack och dörröppnare för hundratals människor i Sollentuna. En del ungdomar som hon har stöttat och älskat är vuxna i dag. Många har henne att tacka för mycket. Hon var bland annat med och grundade Möjligheternas plats i Tureberg, Farsor & Morsor och nu senast Möjligheternas kvinnor på Malmvägen. Men hennes inverkan är så mycket större än det som hörs och syns i fina titlar och ord. Hennes riktiga inverkan sitter i människors hjärtan runtom hela Sollentuna. Det är tro, hopp och villkorslös kärlek som människor kommer att bära med sig som en sköld resten av livet.

ANNONS

Vi önskar att Agnetha ska få något döpt efter sig i Sollentuna. En särskild plats som ska påminna oss om det hon kämpade för: Att alla ska känna sig sedda och älskade. Det kommer vi att kämpa för. Hennes anda får aldrig gå förlorad.  

Aldrig glömd, Alltid Älskad. Vila i frid våran eviga vän! ❤

Bashar Tancro Hussein, Abdulkadir Bulhan och Nicole Etminan

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.