ANNONS

”Aktivister 
försöker stoppa ombildningarna”

Genre, lås
"En klar majoritet har uttryckt en önskan att äga sitt boende"
I en rad undersökningar, även utförda av hyresgästföreningen, har en klar majoritet uttryckt en önskan att äga sitt boende. Det skriver insändarskribenten som tycker att Vänsterpartiets protest mot ombildningar inte är befogad.
ANNONS

Vänstern kallar sig demokratisk, men kan inte acceptera ett beslut.

Ombildningserbjudandet som gick ut förra året är beslutat i demokratisk ordning i kommunfullmäktige. Beslutet att undersöka förutsättningarna och kostnaderna tas lokalt av de berörda hushållen i enkel majoritet och det slutgiltiga beslutet att ombilda av 2/3 majoritet. Vid tre tillfällen får de berörda säga sitt – bättre förankring kan inte V kräva.

V: Kön växer när Rågsved mister 452 hyresrätter

”Stora grupper utestängs från denna möjlighet”

Inte ens det faktum att bostadsrättsföreningen är ett bra exempel på lokal förvaltning och inflytande samt icke vinstdrivande verksamhet får dem att ändra röstläge.

I en rad undersökningar, även utförda av hyresgästföreningen, har en klar majoritet uttryckt en önskan att äga sitt boende.

Prisutvecklingen och de nuvarande kreditrestriktionerna utestänger stora grupper från denna möjlighet, då det inte räcker med en acceptabel inkomst och frånvaro av betalningsanmärkningar. Inte bara unga och invandrare saknar det nödvändiga kapitalet till kontantinsatsen för att köpa en bostadsrätt.

Själv har jag följt debatten som boende i området och den felaktiga information och flashiga fyrfärgs­prospekt jag har tagit del av har kommit från aktivistgrupper mot ombildningarna tillsammans med deras dimridåer, i syfte att skapa rädsla och osäkerhet.

Jag har försökt få veta hur de vill att den nödvändiga upprustningen av dessa eftersatta bostäder ska finansieras, utan svar. 452 hushåll tar nu kontroll över utvecklingen. Därmed har allmännyttan fått delar av sina kostnader täckta.

ANNONS

Kvar är frågan hur upprustningen av allmännyttan ska finansieras och vem som ska betala för nyproduktionen – enligt V, de boende och stockholmarna.

Carl Michael 
Jendesten-Dinçeli

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.