Äldre och sjuka får vänta längre på apoteket

Jag har flera gånger blivit irriterad över kösystemet på apoteket. Förra vintern så skulle jag ta ut två recept och vi var flera som började att samtala om det irriterande kösystemet. Det finns nummerlappar för ett receptuttag och en annan nummerlapp för flera recept. Efter 40 minuter så gav jag och två kunder upp och gick ut eftersom de flesta numren var för de med ett recept. Det kändes mycket irriterande för oss kunder som hade stått där länge och så kom det in flera och gick före för att de endast hade ett recept att ta ut.

Mitt råd till er som ska ta ut två recept är att ta två nummerlappar. Då går det fort. Så har jag gjort en gång och det fungerar bra. När ni har handlat det första så lämnar ni fram lapp nummer två.

Har ni på apoteket tänkt på att de som har många recept oftast är de som är äldre och sjukast? Jag är inte ensam om att tycka att det känns väldigt konstigt att de som har flera recept och då oftast är sjukare och äldre ska ”straffas” och behöva vänta längre. Som tur är så kan jag få hjälp att besöka andra apotek där rättvisa råder.

Före detta kund