ANNONS

Alla har förbifarter – utom Stockholm

ANNONS

Vi åkte bil på E4 i augusti från Skåne till Täby och passerade Åsorp, Örkelljunga, Markaryd, Ljungby, Lagan, Värnamo, Gränna, Ödeshög, Mjölby, Linköping, Norrköping, Nyköping, Järna och Södertälje. Alla dessa orter har förbifarter men inte Stockholm.

Det var inga problem någonstans under vägen, men vid anslutning till Essingeleden var det roliga slut. Det tog en timme och fem minuter till Haga Norra, cirka 6 kilometer. Om förbifarten funnits hade det tagit cirka femton minuter till Häggvik!

År 2009 godkände regeringen projektet. Många överklaganden, bland annat från Naturvårdsverket och Miljöpartiet, har försenat och ökat kostnaderna med flera miljarder. Vid eventuell start 2015 är vägen klar 2025, har Stockholmsregionen ökat med minst 300 000 personer. Stackars bilister som i ytterligare tio år är tvungna att åka på överbelastade Essingeleden och vara stressade över att hålla tider till flyg med mera, och transportföretag som inte kan planera ankomster.

Miljöpartiet tycker tydligen att det vore bra miljö att i all framtid låta genomfartstrafik med många lastbilar passera Karolinska sjukhuset, Forskningscentrum och Nationalstadsparken Haga/Ulriksdal.

När vägen (tunnlarna) är klara får Sverige som sista land i Europa förbifart i huvudstaden.

Ingemar

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.