Alla invandrare drabbas Dum avbokningsregel på vårdcentralen

Jag bor ute i förorten och tycker att det är väldigt många människor som bara vill väl i samhället men som ändå drabbas hårt. Okej att det går ut över folket som skapar kaos och inte bryr sig om hur det ser ut eller hur svårt det är för oss andra.

Men varför ska det gå ut över alla oss andra? Varför ska vi ha det svårt när vi inte har gjort något fel? Varför ska det gå ut över oss? Varför ska vi bli illa behandlade?

Jag vill verkligen kunna gå ut i arbetslivet och ta nytta av vad som finns där ute. Jag vill inte sitta ”inlåst” och bli illa behandlad för att jag är invandrare.

Jag vill kunna möta människor som respekterar mig på de sättet som jag respekterar dom.

Tony

Jag hade tänkt avboka mitt besök på Husby Akalla vårdcentral för jag hade blivit rätt rejält förkyld och hade redan avbokat ett annat möte för att inte riskera att smitta ner någon.

På pappret från vårdcentralen stod det att man måste avboka fyra timmar innan besöket, annars kostade det 100 kronor, även om man hade frikort. Men när jag ringde kvällen innan besöket fick jag dock höra att det var 24 timmar innan som gällde och kostnaden var 200 kronor. Nu har jag frikort så för att få ärendet uträttat och spara in de där hundralapparna gick jag till vårdcentralen.

Jag är ju sjukpensionär så 200 är mycket för mig. Visst vet jag att reglerna för oss hela tiden skärps i det alltmer hårdnande samhället. Men man kan ju undra hur smart det är att locka kraftigt förkylda personer att smitta ner vårdcentralens personal.

Förkyld