Alla måste bidra med sitt till allas vår välfärd

Svar på insändaren ”Sagan om den orolige Rikfeldt och välfärden” den 29 januari:

Ack o Sagoberättaren med dålig utbildning och ännu mindre kunskap. Anledningen till att biblioteken läggs ned är för att en generation hellre bloggar om sin middag än läser böcker, i brist på nyttjande så läggs kommunens resuser på annat. Så som skola och vård.

Skolskjutsarna finns ännu kvar, och är du förälder till ett autistiskt barn får du även ett bidrag på några tusen varje månad för att hjälpa dig, samma med avlastning.

Ett busskort ges gratis till alla som lever på socialens pengar, (till skillnad från studenter och lågavlönade ensamstående mödrar) och på tal om de ekonomiska resuserna så har Sverige ett av de bästa skyddsnäten i världen, men det togs i bruk som sista utväg, för att nyttjas 1–6 månader.

Det finns individer som levt på försörjningstöd hela sitt liv och aldrig bidragit med en enda timme till välfärdssystemet. Det är i längden inte hållbart och på grund av dessa måsste systemet regleras. Inte för att man vill, utan av nöd, för att resterande delar av samhället ska fungera, allt från vägar till sjukvård.

Så du Sagoberättare med dina fantaiser, läs en utbildning och skaffa dig kunskap inan du kritiserar ett system som skyddar din överlevnad.

Realisten