Min lokala hjälte

Alliansen har stärkt kulturen i kommunen

SVAR på insändaren ”I vår kommun lever kulturen på undantag” den 18 juni:

Kerstin Åkare (V) menar att Upplands-Bro är en kommun där kulturen lever på undantag. Det stämde kanske när Vänsterpartiet var med och styrde men inte nu längre.

Sedan Alliansen tog över 2010 har både kulturen och fritidsaktiviteterna fått ett uppsving.

Vi har inrättat en kultur- och fritidsnämnd för att vi menar allvar med dessa frågor. Vi har ökat anslagen till kultur och fritid med 13 procent. Vi har invigt nya idrottsplatsen. Vi har fattat beslut om ett nytt stall till Upplands-Bro ridskola. Vi är bland de tio bästa kommunerna när det gäller fritidsstöd. Vi har fattat beslut om en ny kreativ och inbjudande första ombyggnadsetapp av Brohuset för att stärka biblioteket och andra mötesplatser. Vi har fattat beslut om ett nytt Kulturhus i Kungsängen för att öka tillgängligheten till biblioteket och andra inspireranden mötesplatser för skapande verksamhet.

Det finns många idéer och kreativiteten är stor i Upplands-Bro bland kulturbärare, föreningar, och idrottslag om olika nya behov och satsningar. Vi gör vårt bästa för att fördela våra gemensamma resurser så klokt, effektivt och rättvist som möjligt.

Vi klarar oss inte utan de ideella krafterna – eldsjälarna – som gör ett fantastiskt och oersättligt jobb. Ni är ledare, barn, styrelse­ledamöter, coacher, föräldrar med flera.

Ni ska alla ha ett stort tack! Speciellt grattis till Bro IK som firar 100 år i år, det är något att imponeras av.

Irène Seth (M)

kommunstyrelsens ordförande

Jan Stefanson (KD)

kultur och fritidsnämndens ordförande

Upplands-Bro satsar bland annat på biblioteken, skriver två Irène Seth (M) och Jan Stefansson (KD).arkivbild

Det finns många idéer och kreativiteten är stor i Upplands-Bro bland kulturbärare, föreningar, och idrottslag om olika nya behov och satsningar.