ANNONS

Alvastraparken har stor potential

Alvastraparken Aspudden
Alvastaparken.
Hundrastgård, rutschkana och sandlåda – så kan parken i Aspudden bli bättre.
ANNONS

Jag har bott i Aspudden i fyra år och promenerar mycket med mina barn och hundar. Vi bor alldeles i närheten av Alvastra­parken. Visst låter det som en härlig park?!

Det är det inte. Det är en skogsdunge mittemellan två bilvägar, där det finns en sliten parkbänk, en papperskorg och en liten blå plastfigur som man gungar på. Där finns inget annat.

Dock har parken stor potential. För det första skulle man inhägna den så att barnen inte riskerar att springa ut på dessa kringliggande bilvägar. Sedan rusta upp den lite. Lägga till någon sandlåda kanske och en rutschkana.

Jag vet att många barn bor där omkring och skulle uppskatta detta. Det skulle också hålla borta missbrukarna som hänger här. Jag träffar på dem ibland och hittar både kanyler och ölflaskor titt som tätt.

Intill parken finns ytterligare ett utrymme. Tidigare fanns en del träd här, men de har sågats ner. Så nu ser det ganska kalt och fult ut.

Här tycker jag att man kan bygga en liten inhägnad hundrastgård. Alltså inget avancerat. Vi har bara en hundrastgård i hela Aspudden och den ligger nere i Vinterviken. Det är långt att gå och det känns inte tryggt om kvällarna.

Sarah K

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.