ANNONS

Anmäl felen så kan vi reparera

ANNONS

Svar på insändaren ”Potthålen växer som svampar i Danderyd” den 11 februari:

Bengt Sylvan tar i sin insändare upp underhållet av gator och vägar. Självklart ska vi ha ett bra planerat underhåll där vi systematiskt underhåller gator och vägar. Men hur bra datasystem och modeller för detta som än finns kommer det ändå att uppstå akuta fel och brister.

Det skulle krävas orimligt stora pengar om varje meter gata skulle hållas i nyskick vid varje enskilt tillfälle. När det gäller den egna privatekonomin resonerar nog de flesta av oss som så att vi underhåller och reparerar våra ägodelar, men byter ut och köper nytt bara när det verkligen behövs.

På samma sätt resonerar vi moderater när det gäller vägunderhållet. För att snabbt få hjälp att hitta felen där reparation behövs är Danderydsbornas vaksamma ögon till stor hjälp. För att få en enkel och smidig felanmälan finns nu en applikation att ladda ner till telefonen. Det går snabbt att felanmäla och lämna synpunkter, och kommunen får direkt kännedom om var och vilken typ av fel det är. Så snart våren kommer med värme återupptas arbetet med både ordinarie vägunderhåll och reparationer av bland annat potthål.

Carina Erlandsson (M) ­ordförande tekniska nämnden

ANNONS