ANNONS

”Vi vill anställa 40 nya lärare i Solna”

skola genre
Socialdemokraterna vill ha lärare i Solnas skolor.
"När 27 procent lämnar årskurs 9 utan godkända resultat i alla ämnen måste politiken ge stöd för skolorna att höja resultatet", skriver debattören Arne Öberg (S).
ANNONS

För att bättre förstå vardagen ute i våra skolor ägnade jag nyligen en heldag ute på en skola. Jag följde med en årskurs 5 och tog del av undervisningen, vilket var mycket berikande.

Jag blev stärkt i övertygelsen om  att det är i klassrummet som mycket av kunskapen skapas. Under flera lektioner uppstod en spännande dynamik mellan lärare och elever där man bokstavligen kunde både känna och se kunskapsskapande. Men det fanns även stunder då denna dynamik inte uppstod.

Under delar av dagen var man fler lärare i klassrummet, och detta hade uppenbara fördelar. Då fanns bättre tid för att följa upp frågor och möjlighet att ge alla elever den hjälp och uppmärksamhet som behövs. Men det kunde även vara att ett bra stöd för elever med särskilda behov.

Vi har föreslagit fler lärare i Solna skolor – alltså en riktad satsning på fler lärare. Vi talar om ett tillskott av 40 lärare på Solnas skolor. Det skulle kunna öka antalet lektioner med fler lärare och det är vår övertygelse att detta även skulle kunna leda till bättre resultat.

När 27 procent lämnar årskurs 9 utan godkända resultat i alla ämnen måste politiken ge stöd för skolorna att höja resultatet.

Fler lärare är en viktig åtgärd för att stärka skolan i Solna. Vi går till val i höst på att stärka skolan – för att alla barn ska få en bar start och ge den ökad frihet att göra fler stimulerande val av vidare utbildning och jobb i framtiden. Så bygger vi ett Solna för alla.

Arne Öberg (S) Oppositionsråd

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.