ANNONS

”Domen om Apelvägen 
ingen rolig läsning för Tyresö kommun”

apelvagenkollage
I maj upphävde Mark- och miljööverdomstolen detaljplanen för Apelvägen i Tyresö.
"Mark- och miljööverdomstolen slår fast att Tyresö kommun flagrant brutit mot dom demokratiska spelregler som är fastställda i lag", skriver insändarskribenten Leif efter att ha läst domen om Apelvägen.
ANNONS

Efter att ha läst domen rörande Apelvägen kan jag konstatera att det inte är någon vidare rolig läsning för Tyresö kommun. Tvärtemot vad kommunen försöker kommunicera: att de gjort ”ett litet fel rörande en obetydlig detalj” så slår Mark- och miljööverdomstolen fast att Tyresö kommun flagrant brutit mot dom demokratiska spelregler som är fastställda i lag.

Hela projektet kring Apelvägen har kantats av liten eller ingen transparens, lägenheter har med kommunens goda minne varit sålda innan en detaljplan upprättats och som rätten påpekar i sin dom: Kommunen har åsidosatt medborgarnas möjligheter till påverkan samt att få framföra synpunkter och även gett en orimligt kort tid för de folkvalda att sätta sig in i projektet innan beslut.

Rätten finner vidare att dom demokratiska principerna samt Svea rikes lag gäller, hör och häpna, även för Tyresö kommun. Man kan helt enkelt inte dribbla för mycket med invånarna och för det ska vi nog vara tacksamma.

Leif

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.