Är Kungsholmen en fristad för p-busar?

Skribenten ser många felparkerade bilar, men inte många som har fått böter.
Skribenten ser många felparkerade bilar, men inte många som har fått böter.

Angående artikeln ”P-syndarna härjar fritt i Hornsberg” den 3 juni:

Först och främst är det hemskt att människor som tagit körkort beter sig på det viset. P-övervakning eller ej, har man tagit körkort så följer man reglerna. När det blir risk för andra människor borde man ta sig en funderare på om man ens bör ha bil. Kan bara tänka mig hur de beter sig när de är ute på vägarna och kör?

Men faktum är att liknande beteenden finns på andra platser på Kungsholmen, vad händer? Är Kungsholmen bortglömt och en fristad för p-bovar?

Fridhemsgatan är ett typexempel där man det senaste året har börjat parkera olagligt på trottoarer, handikapplatser och dubbelparkerat. Och tydligen är en vändplats bara en stor parkeringsruta numera.

Jag var i kontakt med Trafikverket för att stämma av om det är nya regler och parkering är tillåtet, men oj, de sa tvärt nej och uppmanade mig att kontakta kommunen så att de kunde skicka dit sina p-vakter.

Och har man sett en enda bil med parkeringsbot på? Nej. Inte sett några parkeringsvakter ens. Så nej Hornsberg, ni är inte ensamma. Jag har ofta tänkt, speciellt på den uridiotiska ”städnatten” torsdagar då det egentligen ska städas på våra gator, men det sker oftast aldrig någonting, att jag skulle göra som de flesta andra och parkera på trottoaren, på städgatan, eller på vändplatsen. Men nej, jag vägrar ge upp tron på att regler inte skulle vara till för att följas för allas vår trevnad. Parkeringsbovarna kommer att få sitt en vacker dag. Då de kör på ett barn, en människa, för att hinna fram i tid. Dryga rejäla böter väntar dem. De får sitt, vänta och se.

Jag önskar att staden får upp ögonen för detta växande problem och inser att det faktiskt finns massor av pengar att få in på dessa människor utan samvete. Vinnarsituation för alla.

Fridhemsgatan fd vändplats

Och har man sett en enda bil med parkeringsbot på? Nej. Inte sett några parkeringsvakter ens.