Arrogant att bygga fyra våningar

Kommunen har i sin outgrundliga vishet föreslagit att den så kallade Berghemsskogen ska bebyggas. Det hade varit illa nog om man föreslagit villabebyggelse – men nu drämmer man till med att det är fyravåningskolosser som är aktuella. Fyravåningshus!

Det är naturligtvis pyramidalt stolligt, även för att komma från politiker. Berghem torde vara ett av den borgerliga alliansens starkaste fästen i Järfälla. Att då lägga fram ett förslag som, alldeles naturligt, retar upp en förkrossande majoritet Berghemsbor tyder på en arrogans och tondövhet som måste få konsekvenser. För det är ju ett förslag som man kunde förvänta sig från sossar eller kommunister som vill jävlas med villaägare. Men nu läggs alltså detta fram av ett borgerligt styre.

Blir detta verklighet kommer jag, och många med mig, att för första gången inte rösta med alliansen. Visst; att få in skattehöjande sossar, drönare från vänstern och knäppgökar från Miljöpartiet är inget som man önskar ens sin ovän. Men den borgerliga arrogansen måste få ett slut.

Nokk er nokk, som man säger i Norge.

Berghemsbo