ANNONS

Asfalt och konstgräs är inte bra i längden

ANNONS

Svar på ”Barnen får efterlängtad bollplan den 15 juli:

Synd att du Johannes är lärare och har en så fantasilös och kortsynt inställning till vad barn behöver! Ju mer vi kväver jorden med asfalt, betong, konstgräs etcetera desto mer ökar allergibesvären, inte minst bland barnen.

Om Blackebergsskolans ledning ville göra något att vara stolt över skulle man tagit bort befintlig asfalt och den konstgräsliknande ytan från skolgården och därigenom givit barnen en gynnsam miljö att vistas i.

”Vinkelrät och rektangulär” är sällan avgörande när barn under lek sparkar boll. Vill man däremot drilla dem till små fotbollsstjärnor, så finns redan ett flertal vinkelräta konstgräsplaner i Blackeberg med omnejd. Säkert hade man kunnat boka in sig där.

Att marken vintertid blir bitvis livsfarlig hör dessutom till livet här i vår kalla nord. Det ändrar ingen multiarena på – den lär knappast heller vara riskfri att vistas på under aktivitet.

Det är förstås politiskt korrekt när man försöker vinkla det till missunnsamhet gentemot barnen, när vi nu är många som sörjer att parkmarken i Blacke­berg ytterligare decimerats.

”Blackans barn” hade verkligen varit värda att få fortsätta att leka och blomstra i en miljö som nu tyvärr skövlats och gått förlorad.

Helena som tycker synd om barnen i ett längre perspektiv

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.