ANNONS

”Återinför de 
linjer som knyter ihop Sollentuna”

Majoriteten i Sollentuna (Alliansen) 2018-2022
Jonas Riedel, Henrik Thunes, Anna-Lena Johansson och Magnus Ramstrand vill att Sollentunas busslinjer som försvann i fjol ska återställas.
Förra årets förändringar har försvårat för Sollentunaborna att åka kollektivt. Det har den styrande Alliansen i Sollentuna nu framfört. Vi får se om det får gehör hos regionen, som styrs av Alliansen plus Miljöpartiet.
ANNONS

Sollentuna ska vara en kommun där det är attraktivt att bo, arbeta och vistas och vår målsättning är att Sollentuna ska vara den första kommunen som inte tär på jordens resurser.

För att detta ska bli verklighet krävs att många pusselbitar faller på plats. En av de dem är en väl fungerande och attraktiv kollektivtrafik.

Region Stockholms trafikförvaltning reviderar varje år tidtabeller och linjedragningar i länets kollektivtrafik. Inför kommande år har vi framfört att busslinjerna 516, 526 och 607 bör återställas till tidigare linjesträckningar och att turfrekvensen bör ökas. Vi behöver väl fungerande servicelinjer med god turtäthet, något som visat sig aktuellt i samband med den efterlängtade renoveringen av Sjöbergs torg.

Förra årets förändringar har försvårat för Sollentunaborna att åka kollektivt. Nu saknas busslinjer som knyter samman kommunens norra och södra delar. Ett byte på busstorget är oundvikligt då det inte finns någon genomgående busslinje på Sollentuna station.

Att kollektivtrafikens attraktivitet minskar försvårar för de Sollentunabor som inte har bil och gör att många föräldrar känner sig tvingade att skjutsa sina barn till skolan och fritidsaktiviteter. Det försvårar för äldre och funktionshindrade samt gör det svårare att nå målen om minskade utsläpp.

Vi vill se ett återställande av busslinjer 516, 526 och 607 för att underlätta för alla Sollentunabor att åka kollektivt. Det skulle återigen frambringa kommungenomgående busslinjer, färre byten och direkttrafik från Edsberg och Viby till centrala Stockholm.

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, Anna-Lena Johannsson (L), kommunstyrelsens
 förste vice ordförande, Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd, Jonas Riedel (C), kommunalråd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.