ANNONS

Återvinning ska inte stå på trottoarerna

Återvinningsstation
Återvinningsstationen vid Vasavägen är dåligt placerad och borde flyttas, anser skribenten.arkivfoto
ANNONS

Svar på insändaren ”Visa hänsyn vid återvinningen” den 4 februari.

Jag läste ert svar på våra insändare gällande det som vi upplever som ett problem – att man placerat en återvinningsstation på Vasavägen.

Jag måste medge att jag blir förvånad över att det fortfarande tycks finnas en bild av att detta är ett bra ställe att ha en station på och att problemet ”endast” är att de som sopsorterar inte gör det på rätt sätt. Till viss del stämmer det men det stämmer inte helt med verkligheten.

Barn och vuxna går på trottoaren till skolan där man ett antal gånger ”saxat” mellan glas/sopor på gatan även om dessa placerats i avsedda behållare, det är helt enkelt svårt att hålla rent runt en sådan här plats och det finns inte stor yta att sortera på. Inte heller någon avsedd plats för bilarna att stanna på. Vägen som redan innan var trång och som gjorts om för att den skall bli säkrare och bättre för barnen att gå till skolan på används och blockeras. Vissa bilar står även på trottoaren.

Jag tror att merparten av oss sköter detta väl och hade inte reagerat om det inte vore för att placeringen inte är optimal, låt oss göra klart att det handlar inte om att vi inte vill sortera sopor utan att vi vill ha detta på en plats avsedd för just sophantering/sortering.

FTIAB skriver att det endast varit överfullt på papperssidan vilket inte stämmer, så sent som förra helgen stod det påsar med vin-/spritflaskor på trottoaren eftersom behållaren var full samt ligger svarta sopsäckar med saker på sida av stationen. Självklart är detta ”någons” fel, den som ställer det så, men är det då grannarna till stationen som skall bli ansvariga för att ringa och meddela er så fort det inte fungerar?

Jag tycker den inställningen är mycket märklig. Men, det tråkiga i det hela är att det inte verkar gå att påverka ert beslut och ni dessutom funderar på att utöka stationen?

Helt uppenbart bor ingen av er i närheten och lider således inte av avfall på trottoaren, den olägenhet det skapar i trafiken eller sanitärt.

Eva Wikmark Walin

ANNONS

Vägen som redan innan var trång och som gjorts om för att den skall bli säkrare och bättre för barnen att gå till skolan på används och blockeras.

ANNONS