Att sända en blomma kostar ingen personaltid

Svar till ”Personalen bryr sig – även utan blomma” den 17 december.

Jag måste bemöta ditt svar med att förklara några av dina påpekanden. Min mor fick massor av blommor från mig och min familj och hon hade besök på sitt boende varje dag, något som jag tror är unikt. Vi är en familj som bryr oss och är mycket generösa, det är väl därför som vi reagerar så på den rena snålheten som vi tycker att det beror på när personal inte skickar blommor till begravningen. Att sända en blomma kostar ingen personaltid.

Vet inte egentligen hur mycket man bryr sig när hygienen är så dålig när det gäller kateter och stomi att det är som dominoeffekten när det gäller en infektion som min mor avled av. Att få städat 2 gånger på 10 veckor, och anse att anhöriga är jobbiga när de påtalar det, vet jag inte om jag kan kalla att personalen bryr sig.

Ja, jag städade lite då och då men städning var fjortonde dag som ska ingå i omsorgen var rena skämtet. Vi var där varje dag så jag vet vad jag talar om.

När det gäller blommor så ser du och jag med olika glasögon eftersom du är personal och jag är anhörig.

Men jag skulle absolut ha köpt en bukett blommor och lämnat in till begravningen om jag hade varit kontaktperson eller verksamhetschef för ett vårdboende. Det är svårt att vara gammal och överallt känner våra gamla att de inte är värda något, och det känner man som anhörig också

Jag vet tyvärr vad jag talar om, har varit med om så mycket i vården av min mor.

Du måste väl skämta om du tror att jag skulle anmäla bristen på blommor till IVO? Nu kan jag lugna dig med att de aldrig skulle slösa dina skattepengar på det, sådan vett och etikett bryr de sig inte om. Jag har anmält vårdboendets slarv och ansvariga chefer till IVO, men det gäller inte blommor!

Annie

”Jag skulle absolut ha köpt en bukett blommor om jag hade varit kontaktperson”, skriver signaturen Annie.Arkivbild: Sara Kollberg

Du måste väl skämta om du tror att jag skulle anmäla bristen på blommor till IVO?