”Ni har avfärdat våra farhågor”

Ljus brinner efter ett mord på en gångväg i Norsborg.
Ljus brinner efter ett mord på en gångväg i Norsborg.
Majoriteten i Botkyrka, inte minst genom Ebba Östlin (S), gjorde nyligen flera trygghetsutspel.
Det är mycket riktigt oroande att Botkyrkabornas otrygghet ökar. Detta är något som vi moderater har varnat för länge och är en del av en accelererande utveckling vi har kunnat se under 15 års tid (bland annat via Brottsförebyggande Rådets statistik).

Den rödgröna majoriteten har vaknat för sent med att lägga tillräckliga resurser på trygghetsarbetet, för såväl trygghetsskapande åtgärder som till det förebyggande arbetet.
I Mitt i Botkyrka konstaterades i en artikel att inbrotten under 2017 slog rekord i Botkyrka. (”Dystert rekord – 314 inbrott 2017” den 30 januari).
Allvarliga våldsbrott och gängrelaterade mord hade vi flera stycken under året, till exempel i Storvreten och på en gångväg i Norsborg. Ingen kan heller ha glömt den mycket uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja, i drogkriminella miljöer.
Det är nu bra att Socialdemokraterna har upptäckt att det är valår. Det är dock synd att man genom åren röstat ner våra olika förslag för att öka tryggheten och avfärdat våra farhågor som svartmålning.
Men nu är vi där och huvudansvaret för detta ligger hos 24 år oavbrutet socialdemokratiskt maktinnehav i Botkyrka kommun.
Om vi Moderater får förtroendet vill vi:

  • Införa fler välutbildade väktare i det allmänna rummet med större befogenheter att ingripa, såväl stationära väktare som delar i olika ambulerande team.
  • Fler och rätt förebyggande insatser redan från grundskolans första år och framåt.
  • Trygghetsskapande samhällsplanering; utformning av parker, gångvägar, kameror och bättre belysning.
  • Nolltolerans mot klotter.

Stina Lundgren (M Gruppledare Willy Viitala (M) Politisk sekreterare

 

Kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin svarar Stina Lundgren (M): ”Kriminella ska trängas ut”

”Kriminella ska trängas ut”