ANNONS

Höjd p-avgift ett
 dråpslag för många

Parkering Sundbyberg boendeparkering nya regler parkeringsskylt p-automat
Att avgiften för boendeparkering fördubblas slår hårt mot dem som redan har det kämpigt att få ekonomin att gå ihop menar skribenten.
Den höjda boendeparkeringen är ett dråpslag för många, menar insändarskribenten som nu blir hemmasittande då hen inte har råd med avgiften.
ANNONS

Såg just att avgiften för min boendeparkering höjts till det dubbla per månad.

Detta är ett dråpslag för många, bland andra pensionärer som har svårt att få ekonomin att gå ihop ändå. 7 200 kronor för ett års boendeparkering, det svider ordentligt på en liten pension.

Jag är beroende av bil på grund av min dåliga rygg, men med detta beslut blir man nog hemmasittande. Parkera eller tanka blir nästa huvudbry!

Har bott i Sundbyberg i 35 år och bara sett försämringar, speciellt för oss som har/måste ha bil. Dåligt, fruktansvärt dåligt underhåll på gator men även trottoarer, främst vintertid, men även resten av året. Man bygger nya stora trottoarkanter (som tar bort några parkeringsplatser) där det absolut inte behövs. Nödarbete kan man fråga sig?

Att kommunen vill bli av med bilister och bilar är uppenbart, men vi bor här och har lika stora rättigheter som alla invånare, vilket inte syns i de planer som kommunen har för oss medborgare i Sundbyberg.

Natt till tisdag från den 15/11 till den 15/5 klockan 24–06 är det parkeringsförbud på bland annat vår gata. Det försvaras med att det måste städas även om snön försvann i början av mars.

Städas gör det inte ens när snön faller, så det kanske är dags att fundera om. Tror man var på vår gata två tre gånger på hela vintern, ofta fick vi gräva oss ut.

Detta medför att många tvingas parkera på ”städdag” då det inte finns lediga platser någon annanstans. Säkert som amen i kyrkan har man då en parkeringsbot att vänta på morgonen.Att det i övrigt inte gjorts något för renhållningen på gatan är tydligen totalt irrelevant, så vi förstår att detta är ännu en kassako för kommunen.

Under många år var det p-förbud dagtid klockan 8–16, vilket fungerade bra då de flesta arbetade denna tid. Men detta gav antagligen inte så mycket i felparkeringsavgifter…

ANNONS

Har sett de som står och gråter för att de vet att de på morgonen belönas med en bot, men det finns ingen annanstans att parkera.

Skäms Sundbyberg!

E.D.