ANNONS

”Bankärenden via nätet är inte alls osäkert”

Bankdosa
Bankdosa eller bankgirokuvert? För signaturen "Glader" är svaret självklart.
ANNONS

Signaturen ”Trötter” skriver: ”Jag tänker gärna använda datorn till att betala allt den dagen de kan garantera att det är säkert”.

För cirka 20 år sedan blev jag pionjärkund i min bank att hantera bankärendena via Internet. Jag fick en dosa som inte i praktiken är möjlig att använda mer än av mig. Sedan dess sköter jag alla mina bankärenden via Internet för familjen privat och för de bolag vi sköter.

Vi har aldrig under alla dessa år varit utsatt för bedrägeri eller stöld. För mig var det fantastiskt att slippa bank- och postgiro, med de risker som fanns. Inbrott i brevlådan där kuverten låg och därefter manipulation av inbetalningskorten. Där kan man verkligen tala om brist när det gäller säkerhet.

”Trötter” bör nog sätta sig in i den fantastiska säkerhet som finns för bankärenden via Internet, så länge man inte lämnar ut koder och annat, vilket jag bara inte förstår att en del människor gör, till bedragare.

Tänk en gång till: Bankgirokuvertet i brevlådan med ”Trötters” signatur. Eller en bankdosa eller e-legitimation. Vilket är säkrast?

Inte övertygad? Prata med anhöriga, vänner med flera, och banken, så är svaret givet även för ”Trötter”.

Glader

Denna insändare är ett svar på en tidigare insändare:

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.