ANNONS

Barnen får efterlängtad bollplan

ANNONS

Svar på insändaren ”Konstgräs kan inte ersätta skog!” den 24 juni:

Signaturen ”Förtvivlad och arg Blackebergsbo” ondgör sig över att de ståtliga tallarna bredvid Blackebergsskolan huggs ner för att ge plats för en multiarena. Som nyinflyttad till Blackeberg är alla grön­ytor en av anledningarna till att jag och min sambo valt att flytta hit. Närheten till naturen är underbar! Vattnet och träden är verkligen något som gör Blackeberg oslagbart.

Men nu råkar jag också vara lärare på Blackebergsskolan och vet hur populärt det är bland våra elever att spela fotboll. I flera decennier har skolans elever fått hålla till godo med en lerig, ojämn, skev fotbollsplan, med träplank uppspikade mellan tallarna som mål. En plan som varit allt annat än vinkelrät eller rektangulär. På vintern är den en livsfarlig isbana.

Nu får hela skolan och Blacke­berg som stadsdel ytterligare något att vara stolta över! Vi från skolan är glada att ge våra elever denna möjlighet till fysisk aktivitet, både under skoltid och på fritiden. Sen kan man så klart som romantiker vilja lyfta fram spontanidrottandet på alla lediga, naturliga gräsplättar. Men det här är väl Blackans barn värda, eller hur?

Johannes Lärare ­Blackebergsskolan

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.