Barnen på landet prioriteras bort

Tycker att det är väldigt märkligt att Vallentuna kommun inte bryr sig mer om barnen på landsbygden. I Kårsta ökar barnantalet ordentligt och i somras blev skolan lovad en hel del pengar till att en del av skolgården för de mindre barnen skulle fixas, men ingenting händer.

Ska inte barnen på landsbygden ha rätt till en fin, fräsch och uppmuntrande dagisgård precis som andra? Det har gått över ett halvår och ingenting sker.

Och varför behövs inte reglerna om antal barn per toalett efterföljas här ute? Det har gått över sex månader där drygt 30 fyraåringar ska dela på en toalett. Information har kommit att det ska fixas men ingen får info om när, mer än att det ska fixas andra saker först innan något sådan ändring påbörjas. ”Det är beklagligt att reglerna frångås men så är nu alltså fallet”, säger en man på kommunen.

Förskolelärarna menar att barnen klarar det, de får gå in på andra avdelningar och låna toaletter där när det blir kö. Men frågan är: Ska fyra- och femåringar verkligen behöva springa till andra avdelningar för att kunna gå på toa?

I sommar kommer antalet barn öka ytterligare och inga planer för hur det ska kunna ordnas är klara. Jag känner mig ordentligt oroad.

Fundersam förälder