ANNONS

Barngrupperna är oacceptabelt stora

ANNONS

Barngrupperna i Hägersten-Liljeholmen är i dagsläget så stora att förskolepersonalen ser det som en omöjlighet att utföra sitt jobb. Det är en helt oacceptabel situation.

Vi i Miljöpartiet vill sätta barnen främst genom att satsa på kvalitet i förskolan, bland annat genom mindre barngrupper, ökat modersmålsstöd och rätt utbildad personal.

Vi vill att förskolorna ska servera ekologisk mat lagad på plats och ha tillgång till en genuspedagog för att kunna erbjuda barn en tillvaro fri från stereotypa könsroller. Till det krävs tid och tid ges när barngrupperna blir mindre.

I Stockholms stad avsätter Miljöpartiet 22 miljoner kronor för barngrupper på max 12 barn i åldern 1–3 år och högst 14 barn i åldern 4–5 år.

För att barn i förskolan ska kunna leka, lära och utvecklas måste vi satsa på välplanerade och giftfria förskolelokaler och rymliga och inspirerande förskolegårdar.

I Hägersten-Liljeholmen har vi chans till just detta, då vi nog bygger flest nya förskolor i hela landet. Vi i Miljöpartiet vill ge förskolepersonalen möjlighet att göra sitt jobb och se varje barn för den unika person den är.

Jessica Jormtun, gruppledare för Miljöpartiet

i Hägersten-Liljeholmen

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.