Barnsligt enkelt att lösa trafikproblem

I den lummiga parken vid Lindvallsplan i Hornstull leker barnen i solen. Du kanske själv har varit här under Hornstulls årliga loppmarknad. Då brukar det vara proppfullt med folk – och ovanligt lite trafik.

Förutom lekande barn, träd och boende med balkonger och öppna fönster finns här även en vägpassage som – trots att den endast är ämnad för buss och taxi (motsvarande en bussfil) – genererar en stor mängd trafik av vanlig sort också. Hundratals bilar passerar här varje dag.

Parken vid Lindvallsplan har blivit en alternativled till Långholmsgatan, trots skyltning, och det är svårt att klandra de hundratals bilar som ser en snabb genväg. De man däremot kan klandra för ”lösningen” är Stockholms stad. Och staden är medveten om problemet, men ser ingen lösning. ”Vi är medvetna om att det förekommer smittrafik på platsen. Men eftersom även taxi får köra igenom så är det inte aktuellt med någon bom eller liknande. Det går tyvärr inte att bygga bort alla överträdelser och i dagsläget planerar vi inga förändringar på Bergsundsgatan”, svarar Stockholms stads kommunikatör.

Men vad säger då barnen i lekparken vid Lindvallsplan? ”Låt taxibilarna ta samma väg som alla andra bilar tar.” Ja, ibland är lösningen barnsligt enkel.

Lekparkens Försvarare