”Vi basketungdomar i Haninge har sämre förutsättningar än andra”

Insändarskribenterna ville ha bättre förutsättningar att träna.
Insändarskribenterna ville ha bättre förutsättningar att träna.
Insändarskribenterna tycker inte att Haninge kommun tar basketungdomarnas träningssituation på allvar.

Under säsongen som varit har vi i Haga Haninge P04 behövt träna i Söderbymalmsskolans idrottshall, en hall som inte alls lämpar sig för basket.

Alla basketkorgar på sidorna sitter på olika höjd, men ingen av dem 305 centimeter över marken som de ska.

Den senaste månaden har även en av korgarna varit helt avbruten.

Nästa gång ni fördelar halltider, tänk efter vilken sport som faktiskt kan utövas med korrekta förutsättningar i den hallen

Haga Haninge P04

Vi upplever att detta inte åtgärdats eftersom det handlar om basket.

Tänk själva efter, hade IFK Haninge accepterat att det stod ett skevt och trasigt femmanna-mål på den stora elvamanna-konstgräsplanen vid Torvalla?

Antagligen inte.

Vi förstår att det kanske är för dyrt att byta ut korgarna i hallen, men om det har vi tre saker att säga:

✔️ För det första borde ni ha sett till att det blev rätt från början. Även om ni inte vet hur högt upp en basketkorg ska sitta hade ni enkelt kunna kolla det innan ni spenderade skattepengar på ett felaktigt utfört jobb.

✔️ För det andra kommer korgen som är trasig att ramla ner när som helst om inget görs. Det kanske händer när någon av oss står under och får den i huvudet. Det är en säkerhetsrisk.

✔️ För det tredje – om kommunen inte vill åtgärda korgarna borde ni helt enkelt låta oss träna basket i en annan hall. I Söderbymalmsskolan skulle det utan några problem gå att träna innebandy eller handboll som i dag görs i Torvalla. Varför inte bara göra ett byte? Hallarna ligger inte alls långt ifrån varandra.

Dessutom skulle ett byte inte försämra möjligheterna till träning för varken handboll eller innebandy, men ge oss möjlighet att träna på en plan som faktiskt är korrekt.

Nästa gång ni fördelar halltider, tänk efter vilken sport som faktiskt kan utövas med korrekta förutsättningar i den hallen.

Haga Haninge P04