ANNONS

”Bättre bibbla skulle ge oss bättre betyg”

bibliotek
(Bilden är från ett annat bibliotek)
"Jag tycker att Stockholms stad ska lägga mer tid och pengar på Stora Essingens bibliotek". Det skriver skribenten "Den 12-åriga storläsaren".
ANNONS

Biblioteket är gammalt, slitet och böckerna har sett sina bättre dagar.
De böcker- som barn faktiskt lånar är antingen omoderna eller håller på att falla isär av ålder.

Biblioteket besöks under alla öppna tider av barn och skolklasser. Antalet vuxna är betydligt färre – trots att vuxenavdelningen är större än vad barnavdelningen är och ungdomsavdelningen bara består av en hylla med gamla, tråkiga och dammiga böcker. Vart ska de avancerade- läsarna låna sina- böcker?

Fin, rolig och spännande miljö lockar till sig stora och små att ta del av böckernas fantastiska, övernaturliga eller romantiska värld. Därför anser jag att en härlig miljö kan hjälpa Essingens bibliotek att blomstra.

Möblera om, måla väggarna och bokhyllorna i en ny fin färg så tror jag att biblioteket kommer att framstå nytt och fräscht igen.

Nya och bra böcker lockar till sig barn att läsa mer. Böcker som handlar om något- som går att relatera till för dagens barn med ett fint omslag, skriven av en duktig författare, lånas mer än en gammal och tråkig bok eftersom den framstår- som mer lockande.

När fler böcker lånas kan fler böcker köpas- in. Med det menar jag att ni ska bryta den onda cirkeln och köpa in fler böcker.

När elever blir sugna på att gå till biblioteket och läsa tack vare att biblioteket är roligt, spännande och har bra böcker, kommer de att ha hjälp av läsandet i både svenska och matematik.

Eftersom läsningen påverkar skolarbetet och hjärnan är mest formbar i tidig ålder, anser jag att ni ska satsa mer på barnen och deras- läsning på Essingen.

Barnen är ju framtiden så varför inte ta hand om dem?

ANNONS

När biblioteket är nyrenoverat lockar det till sig förväntansfulla barn som sedan- lånar massa bra böcker, blir mer intresserade av läsning och blir bättre i skolan. Stockholms stad: Fräscha upp Stora Essingens bibliotek och framkalla skratt, härliga stunder och bra betyg.

Den 12-åriga storläsaren

Svar på insändare: Biblioteken är viktiga!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.