ANNONS

M: ”Nu behöver vi kavla upp ärmarna för företagen”

företag
Många företag går på knäna.
Coronakrisen drabbar många, inte minst de lokala företagen. Danderydsmoderaterna vill satsa mer på just dessa.
ANNONS

Coronapandemin påverkar oss alla och hur vi lever våra liv. Viktigast är våra liv och vår hälsa – där är vi alla oändligt tacksamma för de hjältedåd som personalen i sjukvården och omsorgen gör varje dag, timme och minut.

Men viruset påverkar också många av oss i arbetet genom varsel, korttidspermitteringar och ordernedgångar.

Företag är grunden för vårt välstånd. Företag skapar jobb och tillväxt, vilket i sin tur ger skatteintäkter som finansierar vår gemensamma välfärd. Man kan tro att alla jobb skapas av de stora företagen. Men 4 av 5 jobb skapas i företag med färre än 50 anställda.

Dyster framtid

I en delrapportering av Småföretagarbarometern är det tydligt att landets småföretagare nu ser dystert på framtiden – deras syn på sysselsättning, omsättning och orderingång visar på en kraftig nedgång som ligger nära 90-talets krisnivåer.

Konjunkturinstitutet förutspår en nedgång i BNP och arbetslösheten stiger snabbt. Nedgången i ekonomin går fort. Därför måste vi nu alla kavla upp ärmarna för företagen så att fler företag kan överleva och fler människor få behålla sina jobb. Extra viktigt i Danderyd då vi har många företagare.

Stöd till näringslivet i kristider är i första hand en statlig fråga. Moderaterna har drivit regeringen framför sig för mer och snabbare stöd till företagen såsom helt slopade arbetsgivaravgifter och egenavgifter, mer stöd till hyreskostnader, lägre ränta vid uppskjuten skatteinbetalning, mer stöd vid korttidspermitteringar och direktstöd till företag för fasta kostnader.

Hjälper lokala företag

Här gör vi vad vi kan för att hjälpa det lokala näringslivet. Vi har förlängt betaltider till kommunen och vi har kortat betaltider till leverantörer. Vi informerar om de statliga stöd som finns – och som hyresvärd sänker vi hyrorna till våra företag där det är möjligt.

Som kommuninvånare kan vi alla hjälpa till genom att köpa en lunch, en blomma eller en födelsedagspresent hos våra företag i kommunen.

Nu kavlar vi upp ärmarna för företagen, de behöver oss och vi behöver dom.

ANNONS

Johanna Hornberger (M)
Gruppledare kommunfullmäktige, ledamot i kommunstyrelsen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.