Besviken på firandet på Golfängarna

Jag har besökt Sundbybergs stora Nationaldagsfirande under flera år och det har alltid varit en fantastisk folkfest.

Även i år begav jag mig till Golfängarna i hopp om att få vara med om en trevlig dag och träffa många vänner och bekanta, som så många år tidigare.

Jag blev grymt besviken när jag kom dit och genast såg att det var betydligt färre utställare på plats. Jag började fråga runt lite eftersom jag saknade ett antal föreningar.

Jag fick då veta att massor av föreningar som tidigare varit med inte hade fått någon inbjudan i år. Andra hade fått inbjudan, men det var tre gånger dyrare att delta än föregående år, vilket gjorde det omöjligt för många att tacka ja.

Varför gör Sundbybergs Stad på detta sätt? Det var ju just mångfalden, att nysvenskar fick träffa och få kontakt med gamla svenska föreningar, som var en stor del av charmen med Sundbybergs firande av Nationaldagen.

Om vi ska integrera våra nya invånare måste de få ta del av våra gamla föreningstraditioner och få en möjlighet att komma in i dessa. Många vill ju just det.

När jag sedan såg artistprogrammet förstod jag varför det dessutom knappt var hälften så många besökare på ängarna som det brukar vara.

I stort sett all underhållning vände sig till en mycket, mycket ung publik. Det fanns ingenting som kunde tilltala en medelålders eller äldre publik. Inga folkkära artister utan bara väldigt unga som gemene man knappast känner till.

Någon berättade för mig att man bytt ut företaget som sköter arrangemanget.

Snälla Sundbybergs Stad, byt tillbaka till det gamla inför nästa år!

Om det ska vara så här i fortsättningen så väljer jag att åka in till Skansen eller till något annat ställe för att fira Sveriges Nationaldag.

Besviken och ledsen

sundbybergare

Insändarskribenten är besviken på nationaldagsfirandet på Golfängarna där föreningarna var färre och underhåliningen främst vände sig till en ung publik. Foto: Arkivfoto

Om det ska vara så här i fortsättningen så väljer jag att åka in till Skansen eller något annat ställe för att fira Sveriges Nationaldag.