ANNONS

Besviken på nya tidningsrummet på Stadsbibblan

stadsbiblioteket
Tidnings- och tidskriftsavdelningen­ har flyttat in i huvudbiblioteket från Annexet på Odengatan.
Nya rummet för att läsa tidskrifter på Stadsbiblioteket är en riktig besvikelse tycker Anders Samuelson som skrivit en insändare.
Håller du med?
ANNONS

Har nu börjat besöka det nya tidnings- och delvis tidskriftsavdelningen­ (en del av dessa tidskrifter är fortfarande hemlösa) som nu flyttat in i huvudbiblioteket från Annexet på Odengatan.

Det ligger inklämt på infarten­ till facksal 3 och känns mer som ett genomgångsrum än det jag kallar ett tidningsläsarrum.

Man har klämt in ett tiotal stolar och det är oftast i stolhänseende fullsatt.

Jag ogillar starkt att läsa tidningar stående och de alternativ som finns är två läspulpeter eller att tidningsdiskret­ smyga sig in i facksal 3, vilket­ inte känns helt schyst.

Och var hittar jag det andra­ rummet på Annexet där man kunde­ grotta ner sig i tidigare nummer i lugn och ro?

Så mitt omdöme får tyvärr­ bli: otrivsamt, obekvämt, komprimerat och långt ifrån den känsla av rogivande­ tidningsprasslande som fanns på det forna­ Annexet.

Jag kan nog snarare se en utveckling à la Ivar Los skildring av de hopplösas kafé i romanen Kungsgatan, där alla bevakar och intrigerar runt kaféets tidningar.

Självklart ska inte detta omdöme belasta de anställda, de gör nog så gott de kan och verkar inte speciellt stolta över tidningsrummet. De är hjälpsamma och håller en hög servicenivå.

Det får mig snarare att dra slutsatsen att detta snarare­ är en besparingsåtgärd och ett indirekt slag mot landsbygden från Stockholms styrande, trots att de oftast pratar sig varma om landsbygden.

ANNONS

Hyckleri, tycker åtminstone jag.

Anders Samuelson