ANNONS

Betyg i skolan bör vara mindre viktigt

ANNONS

Nu när fler klasser får betyg blir många rädda för att få dåliga betyg, men vad är betyg egentligen till för, jo de bestämmer ens framtid och det tycker jag är dåligt. Betygen borde egentligen inte betyda någonting alls.

Du tycker säkert att det är viktigt med betyg för att komma in på ett bra gymnasium, men varför? Betygen sätter mer press på elever så de tror att de behöver bra betyg annars får de inget jobb och det tycker jag är fel.

Betyg visar vad man är bra på och om man har dåliga betyg så borde man komma in på ett gymnasium för att bli bättre.

Självklart tycker chefer som jobbar på stora företag att de som gått på gymnasium med höga intagningspoäng ska få jobb för företaget, om man inte har det så får man kanske inte chansen till jobbet. Det bevisar att folk tror att om man inte har ett bra betyg så är man inkompetent och kan inte göra någonting, men jag tror inte det utan jag tycker att man borde få visa att man kan jobbet innan de skickar bort en. Typ som en provtid eller något åt det hållet.

Folk tror att bara för man har dåligt betyg i matte, SO, NO, bild och så vidare kan man till exempel inte programmera datorer, men man kanske har dåliga betyg för man höll på med datorer på fritiden.

Därför tycker jag att betyg inte borde vara viktigt för resten av livet.

David B. W.

ANNONS