Bevara Roslagsbanan precis som den är i dag

Rör inte Roslagsbanan, det finns redan en tunnelbana som går till Centralen, den ligger 110 meter från Östra Station, tre minuters promenad.

Hur kan man vara så bortskämd att man behöver lämnas och hämtas varje gång ett ärende ligger mer än 100 meter från ytterdörren? Hur många andra orter eller städer har färdmedel ända fram till destinationen? Hur kan man frivilligt åka under jorden med en bergvägg utanför fönstret när det finns tåg som visar människor, djur och natur och som följer alla årstiders växlingar.

Nu är flera rulltrappor avstängda på grund av en olycka och vi blir hänvisade att välja en annan station eller gå 200 steg uppför den rulltrappan som står stilla. Hissarna är små och inte så snabba.

Det finns viktigare saker i livet än några sparade minuter. Jag har pendlat till jobbet i 38 år och tycker det är huvudsaken att man kommer fram och att man har ett arbete att åka till.

Jag åker även mycket på fritiden men alltid ovan jord och gärna till nya platser. Jag sitter inte med näsan i en telefon som jag ser att andra gör.

Bo någon annanstans en tid och du kommer att prisa SL trots att Roslagsbanan inte går till Centralen.

Margareta, Ormsta station