Min lokala hjälte

Bilister tar stora risker i trafiken

Sitter bakom min man som kör motorcykel. Hans huvud går från sida till sida hela tiden då vi kör. Försöker ha full koll på bilförarna och försöker förstå vart de är på väg.

I rondeller inträffar det väldigt ofta att man pratar i mobilen, byter fil utan att blinka och dessutom existerar det inte att titta i ”döda vinkeln”. Man svänger till och med in i rondellen då motorcykeln redan befinner sig där.

Vi har även åkt förbi bilar där förarna sitter och spelar spel i mobilen, givetvis sms:ar de också. Självklart kan man då inte fokusera på bilkörningen och vad som händer runtomkring.

Jag har kört bil i mer än 40 år och är helt chockad över hur ofokuserade bilförare är i dag. Mobilen verkar vara det viktigaste. Kör man bil – så kör man bil! Även att blinka vid exempelvis filbyten är i dag ytterst ovanligt. Det är skrämmande hur attityden till bilkörningen har blivit.

Min man kör lugnt, tar inga risker utan väntar hellre på tillfällena. Självklart finns det också mc-förare som kör med dålig attityd och alldeles för fort, vilket är vansinnigt.

Jag vill med denna insändare få er, som pratar i mobil, spelar eller inte använder blinkers, att förstå vilken risk ni utsätter alla för, även er själva.

Chockad ”spätta”