ANNONS

S: ”De äldre flyttas från Björkbacken på ett tryggt sätt”

Anita Mattsson (S). Björkbacken drivs vidare.
Anita Mattsson (S) säger att varje flytt kommer att planeras individuellt och att både personal och boende kommer att testas för covid-19.
"Allt fokus kommer att vara att skapa en trygg tillvaro för våra äldre", säger Anita Mattsson (S) om den kritiserade flytten av Björkbackens äldre.
ANNONS

Först och främst vill jag tacka för ert engagemang för de boende på Björkbacken. Omsorgen av våra äldre är och förblir ett av Socialdemokraternas mest prioriterade områden.

Jag konstaterar, precis som ni, att vi har en bra och kompetent personal som jobbar för våra äldre i Tyresö. Oavsett om personalen arbetar på Björkbacken eller Villa Fornudden känner jag tillförlit i att de fortsätter göra ett bra jobb för våra äldre.

Björkbackens vård- och omsorgsboende har undermåliga lokaler som inte uppfyller Arbetsmiljöverkets krav. Om inte omfattande renovering görs får vård- och omsorgsarbete inte utföras i lokalerna efter 2 januari 2022.

Socialdemokraterna, med våra samarbetspartier, är fast beslutna om att utveckla det kommunala äldreboendet till ett modernt äldrecentrum med välmående i framkant. Vi ska ha fina och funktionella hem för våra äldre och en bra arbetsmiljö för våra anställda.

”Stor risk flytta 
våra gamla från Björkbacken i höst”

För att renoveringen ska hinna klart till 2022, och vi inte ska riskera ett förbud mot att driva vård- och omsorgsverksamhet i lokalerna, måste renoveringsarbetet inledas i början av 2021.

Under renoveringstiden kan inte de äldre bo kvar eftersom det blir en byggarbetsplats. Renoveringen är genomgripande och inte lämplig för någon att bo och leva i. Därför ska den planerade flytten av de äldre till Villa Fornudden i Trollbäcken fortsätta som planerat.

Jag kan förstå att en flytt kan väcka oro, men tryggheten för våra äldre kommer att ha högsta prioritet. Varje flytt kommer att planeras individuellt.

ANNONS

För att garantera tryggheten kommer både boende och personal på äldreboendena att testas för covid-19. Om en person blir konstaterad sjuk kommer denna att få stanna i lugn och ro tills den har blivit frisk. Testning samt skyddskläder ska också inkludera alla personer som är inblandade i flytten.

Allt fokus kommer att vara att skapa en trygg tillvaro för våra äldre.

Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.