ANNONS

Bjud in till mässa om energisnåla hus

ANNONS

Väsbys bästa vill ha en internationell bomässa för energisnåla bostäder i Älvsundadalen. Expo 2020: The worlds most energy efficient buildings.

Upplands Väsby kommun samarbetar nu med Sollentuna kommun för att skapa en gemensam framtidsvision för en hållbar, sammanhängande och attraktiv stadsdel i Rotebro och Älvsundadalen.

Väsbys bästa föreslår en internationell bomässa för passivhus och energisnåla bostäder, både småhus och flerfamiljshus i Älvsundadalen. Utmana de internationella byggföretagen, arkitekter och universitet till att bygga de mest energisnåla och miljömässigt bästa husen i Älvsundadalen. Bjud in många länder att visa sitt kunnande inom området. Låt dessa olika länder få byggrätter och visa sina framsteg inom energisnålt byggande och energi­effektiva bostäder. Teknik som kan tillämpas både på småhus och på flerbostadshus.

Älvsundadalen kan genom samarbete med universiteten i Uppsala och Stockholm bli ett internationellt forskningscenter för att visa olika typer av energisnålt byggande. Lämplig tidpunkt för bomässan kan vara 2020–2022. Ett mässområde med omedelbar närhet till både E4, Arlanda och Stockholm. Hela området kan initialt fungera under något eller några år som ett mässområde för att sedan successivt avyttras och bli ett attraktivt bostadsområde.

Upplands Väsby kommun kan visa omvärlden sitt miljökunnande genom att på ett miljöanpassat sätt ansvara för infrastrukturen, såsom vägar, el och va-försörjning inom området.

Här finns plats för visioner och nytänkande inom bostadsbyggandet.

Roland Storm, Väsbys bästa

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.