Bländad av dold hastighetskamera

För några veckor sedan körde vi till Uppsala och i höjd med Fredrikslund/Knivsta såg vi en släpkärra och strax innan vi passerade den, blixtrade det till ett mycket starkt sken, så att man såg en gul fläck i höger öga länge efteråt. Jag blev så överraskad och rädd för jag hade ingen aning om var det plötsliga ljuset kom i från. Som tur var väjde jag inte åt sidan (ut till andra sidan) och som tur var så kom det ingen bil mot oss. Vad hade hänt om?

I dag kom det en faktura och en gräslig bild på mig som körde. Här vill polisen skapa trafik­säkerhet medan de i stället kan skapa olyckor med bländande ljus och överraskningsmoment. Hur är det fatt egentligen?

Till råga på allt så var alla trafikskyltar täckta med snö så ingen visste hur fort man fick köra eller vart man skulle. De kunde ha fixat skyltarna först om det är säkerheten de värnar om. Ska man erkänna eller förneka? Inga alternativ fungerar.

Det gick heller inte att skriva under eftersom det inte fanns några andra alternativ.

Jag har kört i 42 år och aldrig fått en bot för fortkörning och aldrig varit med om kameror som fotat utan att varna innan. Polisen behöver ju inte skrämma livet ur folk så att dom kör ihjäl sig och andra!

Rätt fel