ANNONS

S: ”Blocköverskridande styre rimligaste lösningen”

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) vill samarbete över blocken.
Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) vill samarbete över blocken.
Frågan om hur Upplands-Bro kommun ska styras är ännu inte helt besvarad. Nu räcker (S) ut en hand till det borgerliga blocket.
"Vår historia visar att det går", skriver Camilla Janson (S) i ett debattinlägg.
ANNONS

Under den gångna mandatperioden har Upplands-Bro kommun styrts av den blocköverskridande samarbetskoalitionen bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

”Ett framgångsrikt samarbete”

Ett framgångsrikt samarbete under fyra år som gett, ökat bostadsbyggande, förbättrat näringslivsklimat, positiva integrationssatsningar, ökad kvalitet inom äldreomsorgen, försiktig ökning inom måluppfyllelsen för skolans elever, utveckling av kultur och framtidsmöjligheter, stabil ekonomi, ordning och reda när det gäller styrdokument och en kommun som satsat på att bli klimatsmart. Detta samtidigt som kommunens tillväxt och ekonomi varit bland de starkaste i landet. 

”Oklart styre”

Hur Upplands-Bro kommun ska styras i fortsättningen är fortsatt oklart. Valresultatet innebär att inget av de traditionella blocken har egen majoritet vare sig i kommunfullmäktige eller i kommunens nämnder och styrelser. I det läget ser vi att ett blocköverskridande styre är den rimligaste lösningen.

 Vi har varit i besvärliga situationer tidigare men partierna i Upplands-Bro har samlat sig och tagit ansvar för ett stabilt majoritetsstyre, vilket är en förutsättning för att inte tappa styrfart, skapa stabila förutsättningar som arbetsgivare och skapa fortsatt hållbara och långsiktiga förutsättningar för kommunens utveckling.

”Vår historia visar att det går”

Helt klart är att Socialdemokraterna vill fortsätta ta ansvar för vår fina kommun och är öppna för blocköverskridande samarbete. Möjligheterna finns om viljan och ansvaret finns. Vår historia visar att det går, kommuner i vår omgivning visar att det går, vår förhoppning är att övriga partier också känner ansvar.

Camilla Janson (S)

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.