ANNONS

”Nu börjar jakten på oss hyresgäster igen”

bostadshus från 1950-talet
Insändarskribenten vill att hyresrätterna värnas.
Det grönblå styret vill börja ombilda lägenheter inom allmännyttan till bostadsrätter – precis som Alliansen gjorde när de styrde Stockholm.
Insändarskribenten är orolig för oseriösa ombildningsföretag som "lurar" människor att vilja ombilda.
ANNONS

Läste i Mitt i den 16 oktober att jakten på oss hyresgäster i allmännyttan börjar igen, efter att Daniel Helldén (MP) valt att alliera sig med Alliansen och sett till att de tillsammans tagit makten i Stockholm stad. Ombildning av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter är åter på agendan efter fyra års lugn och ro för oss hyresgäster.

Igen ska vi jagas av oseriösa ombildningsföretag som i sina brev kunde skriva i princip hur luddigt som helst i syfte att lura till sig en ombildning genom att få sina 40 procent  ”intresserade” hyresgäster de behöver för att dra i gång processen. De får nämligen betalt per ombildad lägenhet, det är deras affärsidé.

Att alla reparationsarbeten för fastigheterna (vi bor i) avstannar är inte något de gärna berättar. Breven från dessa företag kunde vara så illa utformade att de flesta trodde de endast skrivit på ett intresse för ett möte, där de skulle få mer information.

Vi ska alltså tvingas ta lån och köpa vår bostad och de gamla och de som tjänar för lite i lön får välja på att ta dyra lån hos andra finansbolag än våra banker eller försöka hitta en annan bostad. Ingen tar hänsyn till att vi faktiskt vill bo i hyresrätt som är en bra och praktisk boendeform som vi är många som trivs med. I Stockholms stad verkar man tro att alla vill eller har råd att äga och köpa sig en bostadsrätt.

Den gnagande oron om du kan bo kvar eller vart du ska ta vägen är inget som Alliansen och Daniel Helldén oroar sig över, för han är nöjd med förhandlingarna står det i artikel. Att vi andra mår dåligt och inte orkar med mer hot om ombildning, ser han och Allianskollegorna inte som ett problem, trots vi andra ser hur stort behovet är av fler lägenheter till rimliga hyror.

Sveriges utveckling på bostadsfronten  för oss medborgare, är en skam! Slumområden och trailerparks (husvagnsboende) är inget jag vill se i Sverige.

Orkar inte med fler stressande ombildningsförsök

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.