Välj ditt område

Bort med bidrag – inför folklön

Bränderna har härjat runt Järvafältet. Överfall, mordhot annat skit frodas. Knarket minskar inte. Sociala tjänstemän uppträder som om de vore despoter.

Socialbidraget uppväger inte den vanmakt folk känner när dom blir tvingade till jobbtorg och andra meningslösa så kallade aktiviteter. Dags att avliva alla meningslösa bidrag och införa en folklön på samma belopp. 3 800 kronor är bra pengar för arbetslösa utan bostad.

Dom aktiva i konsultcirkusen och provtjänstgöring, kan få tillägg till SL-kort. Alla har ju likväl rätt till gängse bostadsbidrag. Då och endast då kan socialtjänsten ägna sig åt sin basverksamhet. Nämligen hjälpa folk som har det svårt. Grädde på moset, då behöver man inte uppleva det som hände på arbetsförmedlingen med dolda mutor.

Viktigaste är nog att socialtjänsten får ägna sig åt kärnverksamheten. Lönen gör att dom flesta kommer in i ett system som ger möjligheter till utveckling på ett personligt plan. Att inte tvingas att langa knark, sprit och cigaretter för att överleva.

För att inte tala om rån och inbrott. Förbannad på dessa orättvisor.

Sigvald Dalaholm

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död