Min lokala hjälte

Bort med bidrag – inför folklön

Bränderna har härjat runt Järvafältet. Överfall, mordhot annat skit frodas. Knarket minskar inte. Sociala tjänstemän uppträder som om de vore despoter.

Socialbidraget uppväger inte den vanmakt folk känner när dom blir tvingade till jobbtorg och andra meningslösa så kallade aktiviteter. Dags att avliva alla meningslösa bidrag och införa en folklön på samma belopp. 3 800 kronor är bra pengar för arbetslösa utan bostad.

Dom aktiva i konsultcirkusen och provtjänstgöring, kan få tillägg till SL-kort. Alla har ju likväl rätt till gängse bostadsbidrag. Då och endast då kan socialtjänsten ägna sig åt sin basverksamhet. Nämligen hjälpa folk som har det svårt. Grädde på moset, då behöver man inte uppleva det som hände på arbetsförmedlingen med dolda mutor.

Viktigaste är nog att socialtjänsten får ägna sig åt kärnverksamheten. Lönen gör att dom flesta kommer in i ett system som ger möjligheter till utveckling på ett personligt plan. Att inte tvingas att langa knark, sprit och cigaretter för att överleva.

För att inte tala om rån och inbrott. Förbannad på dessa orättvisor.

Sigvald Dalaholm