ANNONS

Bostäderna räcker även utan Årstafältet

ANNONS

Svar på Insändaren ”Alla är inte emot nybygge på Årstafältet” den 7 juli:

Visste ni att området runt Årstafältet får tillräckligt med bostäder utan att man behöver exploatera Årstafältet? Att behovet fylls genom utbyggnaderna av Årstastråket, Globenområdet, Årstaberg, Västberga och partihallsområdet, Liljeholmskajen, Liljeholmen, Gröndal, Östberga, Stureby, Enskede med mera.

Visste ni att hela Årstafältet utvecklat till rekreationsområde redan ingår i byggplanerna? Att man år 2000 framsynt klubbade detaljplan 93045, för att spara hela Årstafältet och utveckla en landskapspark? Man planerade samtidigt förtätning i existerande bostadsbebyggelse runt om Årstafältet men även att uppföra helt nya stadsdelar. Man valde att spara Årstafältet för att skapa en god boendemiljö även i det framtida förtätade söderort.

Visste ni att man redan investerat 50 miljoner kronor i utveckling av landskapsparken men att det fortfarande saknas flera av de viktiga och publika målpunkterna i landskapsparken som planerats? Att man 2006 på ytterst vaga grunder stoppade utvecklingen av landskapsparken och påbörjade en utredning för exploatering? Att man nyss, mitt i pågående utredning, behöver utöka bebyggelsen med 50 procent? Att ytterligare 2 000 bostäder kommer förläggas på den yta som presenterats som park? Att den ”grönyta” som eventuellt blir kvar i en stadspark för den nya stadsdelen till stora delar blir privat, bullerstörd, våtmark eller hårdgjord?

I klartext – endast kortsiktiga vinstintressen gynnas om Årstafältet exploateras!

Nätverket Årstafältet! (arstafaltet.se) välkomnar nya och gamla grannar till en fantastisk plats! Vi vill se att landskapsparken blir fullt utvecklad med fornminnet Göta landsväg bevarad. Vill vill också ha en överdäckad södra länk för att vinna den obrukbara marken vid Årsta park.

Vi vill att den planerade stadsbondgården för smådjur, stadsodlingar med utbildningscentrum, trädgårdscafé och amfiteater genomförs. Att skolor och permanenta förskolor, lek- och spelplatser, bad, skate, parkour etcetera utvecklas här.

Birgitta, ordförande

i Nätverket Årstafältet

ANNONS

Näterkvet Rädda Årstafältet har kämpat i många år.foto: privat

I klartext – endast kortsiktiga vinstintressen gynnas om Årstafältet exploateras!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.