ANNONS

”Dela Botkyrka 
– i tre kommuner”

Tullinge Botkyrka kommun karta.
Tullingebon vill se en egen kommun - och ett eget kommunhus i Tullinge.
Tullingebon Lasse Almgren, vill se tre kommuner och tre kommunhus i Botkyrka.
"Jag tror dessa tre kommuner, styrda med närdemokrati, skulle kunna få ett fantastiskt fint samarbete." skriver han i denna insändare.
ANNONS

”Jag delar helt Jean-Pierre Zunes uppfattning att det vore lämpligt att bygga ett kommunhus i Hallunda. Självklart ska det bemannas med politiker från norra Botkyrka, så att det inte är politiska höjdare från Tullinge som styr och ställer.

”Nya kommunhuset bör byggas i Hallunda”

De brister som Jean-Pierre nämner tolkar jag som sviter av en bristande närdemokrati.

Det vore idealiskt att samordna invigningen med en kommundelning då även Tullinge får sitt eget kommunhus. Till dess bordet nuvarande kommunhuset vara till fyllest.

Bristen på närdemokrati känner vi av också i Tullinge, trots att många politiker bor här, men kommunen är stor och spretig och kanske lite svår att greppa för politikerna. Tillskriver man ansvariga politiker för att förhindra dyra misstag, så har de inte ens tid att svara, utan genomför galna projekt som borde ha undvikits.

I den andra lokaltidningen kunde vi läsa att Tullinge blir föregångare i grön stadsplanering. Gabriel Melki talar om ett strukturerat och bra samverkans- och dialogverktyg. Det är möjligt att så är fallet, men då måste man också lära sig att lyssna på Tullingeborna.

Vi var många Tullingebor som engagerade oss i dialogmötena. Vi gjorde modeller och förslag som såg riktigt trevliga ut, men när sedan planerna presenterades var det 1 600 lägenheter runt centrum i stället för de 800 man talat om i mötena. En fruktansvärd nonchalans mot de engagerade Tullingeborna. Det vore på sin plats att Melki ber om ursäkt för denna överkörning.

Ekonomiskt gör en kommundelning enligt utredningen ingen skillnad, tack vare den kommunala skatteutjämningen.

ANNONS

Regeringens kommunutredare Niklas Karlsson (s) har nyligen presenterat en utredning som visar fördelarna med mindre kommuner, så vem vet om det inte kan bli intressant med en Tumba kommun i framtiden.

Jag tror dessa tre kommuner, styrda med närdemokrati, skulle kunna få ett fantastiskt fint samarbete.”

Lasse Almgren, Tullinge

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.