ANNONS

Bra ha förebilder när du ska träna

ANNONS

Träning är något som är viktigt för alla för att hålla kroppen frisk. Självklart är det inte bara träning som avgör hur en mår. Mat och sömn spelar roll även här.

Tränar vi för lite kommer vår kropp att brytas ner till den punkt där vi ställs mot väggen och måste göra något åt det. Många ser träning som något jobbigt och ibland förnedrande eftersom de inte kan.

För att lättare börja träna, och fortsätta träna, är det många faktorer som spelar in. Människorna du tränar med spelar en väldigt stor roll för hur mycket tid och engagemang du lägger på din träning.

Om du vill nå ett visst mål är det viktigt att ha människor med olika mycket tid investerat i träning runt omkring sig. Dels för att du inte ska känna dig ensam och otrygg när du börjar, dels för att du ska ha några att se upp till som du kan sträva mot.

Passar inte ledarens pedagogik dig så blir det svårt att ta sig tid att träna varje vecka. Det bästa är att försöka hitta en ledare som passar just dig inom den träningsform som du gillar. Ledaren behöver inte vara där varje pass, det vara skönt att träna själv eller med dem du känner, men en ledare kan hjälpa dig att undvika skador.

Det självförtroende och den inställning du har innan du börjar träna är viktiga komponenter för om du fortsätter träna eller inte. Har du inställningen att det är en rolig utmaning och har självförtroende redan innan du sätter igång blir det lättare att fortsätta. Det finns inga garantier för att detta kommer att fungera för alla, men det är värt att testa.

Felix Larsson Rudfeldt

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.