Min lokala hjälte

Brevlådorna töms på konstiga tider

Vill Posten inte ha några brev att frakta? Brevlådorna i Ellagård gör ingen glad. Att de har blivit blekta av solen (eller designern) har man fått vänja sig vid. Borta är de glada gula. Men värre är att de nya töms på galna tider. Om de töms alls.

Lördag sker ingen tömning och söndag sker den klockan två. En halv skrivardag förlorad! På vardagar sker också tömning klockan två. Vilket företag eller vilken ensamföretagare vill kuta till lådan med sin dagsskörd före klockan två?

Okej då, lådorna utanför Rösjöhallen töms på vardagar klockan sex. Bra, men på söndagen töms den fortfarande klockan två. Postcentralen, med alla sina bilar vid Park hotel, har ingen tömning alls.

Det fanns en period då SJ skyndade på nedläggningar av olönsamma linjer genom omöjliga tidtabeller. Är Posten inne på samma spår? Har Posten gett upp i e-postkonkurrensen? Inte utan att man längtar efter forna tiders ambitiösa postkupéer på tåg och flyg – och möjlighet att kunna posta brev i närort även efter klockan sex.

Verkar som om att dagens brevlådetömmare arbetar på förkrympt kontorstid. Till skillnad från butiksanställda som ofta arbetar till klockan 22.00.

Thorsten Fridlizius, Ella gård, under skoltiden också sabbatsbrevbärarebiträde

Insändarskribenten misstänker att posten inte vill frakta brev längre eftersom lådorna töms på så dåliga tider. arkivbild: Åsa Sommarstrom

Det fanns en period då SJ skyndade på nedläggningar av olönsamma linjer genom omöjliga tidtabeller. Är posten inne på samma spår?