ANNONS

”Snart fri väg för crosshojarna när bron byggs?”

"Själv har jag joggat och promenerat i området i 45 år", skriver Krusbodabon.
"Själv har jag joggat och promenerat i området i 45 år", skriver Krusbodabon.
"Facit från områden där man ”öppnat upp” talar för sig själva. Lösspringade hundar, skräp, krossat glas, klotter och – självklart – mopeder och crosshojar", skriver en Krusbodabo som inte vill att det byggs en bo över Nyforsviken.
ANNONS

Antagligen är jag för sent ute, beslutet är fattat och nu ger man sig inte. Det gäller bron som ska göra Rundmar mer ”tillgängligt”.

Men eftersom många känner som jag kan jag ändå inte låta bli att lufta några argument som våra beslutsfattare antingen missat eller blundar för.

Själv har jag joggat och promenerat i området i 45 år, just för att uppleva känslan av orörd ren natur, armbågsrum och för att i lugnet få ta in landskapets egna ljud. Suget efter detta ökar i takt med att Tyresö växer och förtätats.

Facit från områden där man ”öppnat upp” talar för sig själva. Lösspringade hundar, skräp, krossat glas, klotter och – självklart – mopeder och crosshojar.

Självklart skulle den tänkta bron erbjuda en perfekt mopperunda via Nyfors.

Att vyn över Albysjön bryts är också något att ta hänsyn till liksom det ökade slitaget på natur- och kulturhistoriska värden. Därför borde vår närmaste vildmark förbli orörd som ett omistligt värde i sig självt.

Och var inte oroliga! Säkert går det att hitta många hål att stoppa de miljoner i som bron skulle ha kostat.

Krusbodabo

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.