Bron kan bli en ny stadshusskandal

Nackas stadshus kostade 200 miljoner kronor mer än vad som budgeterats och som vi folkvalda fattade beslut om.

Samtidigt som skandalen uppdagades i media efter Nackalistans visselblåsning, planerades för byggnation av Kvarnholmsbron. Budgeten för skattebetalarnas insats för detta är beslutad till 250 miljoner kronor.

Drygt en månad efter budget­fullmäktiges beslut om ekonomiska explotateringar och byggstart meddelades på kommunstyrelsen att väganslutningar till bron kommer att kosta 40 miljoner mer än vad som beslutats om. En 16 procentig ökning på kort tid!

Detta är precis vad Nackalistan ständigt oroas av, med bristande styrning av den kommunala ekonomin. För denna investering i infrastruktur för kommande Kvarnholmsbor, eller för stadshuset, eller för museiprojektet HAMN, rinner skattepengar med lätthet och ofta utan i förväg fattade demokratiska beslut.

Samtidigt kräver man småhusägare på hundratusentals kronor för renoverade allmänna vägar i Boo, Skuru och på Älgö där uppemot 20 000 Nackabor redan bor.

Det är sannerligen lätt att vara frikostig med andras pengar i Nacka! Att det inte finns någon beskrivning från vilket konto dessa 40 miljonor kronor ska tas och finansieras är symptomatiskt för den röra som fortfarande råder i styrningen av Nacka.

Christina Ståldal, Nackalistan