ANNONS

Bussen har aldrig tagit 35 minuter!

Genrebild.
Genrebild.
Insändarskribenten "Arg" reagerade starkt på artikel om förkortad restid till mellan Tyresö C och Gullmarsplan.
ANNONS

Noterar i Mitt i Tyresö att Tyresö kommun klubbat igenom massa pengar till en (till?) bussfil på Nynäsvägen.Man hävdar att det tar 35 minuter (!) att åka buss från Tyresö C till Gullmarsplan och att bussfilen ska korta detta med 15 minuter (!).

Man undrar lite var dessa siffror kommer ifrån – jag har aldrig någonsin varit med om att bussen tagit i närheten av 35 minuter, och det finns ju redan en bussfil som oftast flyter på bra.

Känns onekligen som pengar i sjön och något som drabbar alla som tvingas ta bilen, d v s de som faktiskt sitter i köer och behöver vänta mycket längre än 35 minuter, för att i bästa fall korta bussturen med någon minut.

Alla politiker i Storstockholm verkar tro att alla som tar bilen gör det bara för att det är ”kul” och att man lika gärna kunnat ta bussen. Men jag skulle kunna svära på att en klar majoritet gör det för att man måste ha bil i jobbet (hantverkare, säljare, reparatörer mm) givet att det redan tar mer tid än kollektivtrafiken, är mer opraktiskt och kostar tio gånger mer.

Sist men inte minst blir man mörkrädd över att det beskrivs som ett ”lätt beslut” att klubba 10 skattemiljoner extra till en liten – och dessutom onödig – bussfil utanför kommunens gränser.

Arg

Reaktion på artikeln ”Tyresö lägger 10 miljoner på Nynäsvägen” från 22 maj:

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.